Široké nudle se zaděnkami
65 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 1kusSardelové řezy
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 4kusyOregano čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1kilogramMušle Venušiny
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
18 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
3 g
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Otevřené mušle vyhodíme. Šalotku oloupeme, omyjeme a najemno nakrájíme. Filety nakládaných sardelí též nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme pomocí lisu na česnek. Petrželku a oregano opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Sardele a česnek smícháme s jednou lžící olivového oleje.
- 2Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje. Přidáme šalotku, kterou na středně silném ohni osmahneme. K šalotce přidáme sardele a podlijeme bílým vínem.
- 3Na pánev přidáme mušle a vše pod pokličkou dusíme, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle vyhodíme. Ke směsi přidáme nasekané bylinky, ztlumíme plamen na velmi mírný a vše povaříme dalších 5 minut.
- 4Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Omáčku s mušlemi dochutíme bílým pepřem, solí a promícháme s těstovinami. Upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.