Škeble v zeleninovém vývaru s vínem
30 min.
Ingredience
- 0,25kusCibule
- 1kusCitrony
- 60gramůCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůKarotka
- 16kusůŠkeble čerstvé
- 0,13litrVíno bílé
- 0,13litrVývar zeleninový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
- 2Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.
- 3Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou je česneková bageta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.