Skopová kýta na divoko

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
66 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso bez kosti prošpikujeme slaninou, v hrnci rozpustíme lůj a maso na něm zprudka opečeme. Maso na chvíli vyndáme a na horkém loji orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, cibuli a petržel. Vrátíme maso do hrnce, osolíme, opepříme, okořeníme saturejkou, kmínem, jalovcem, novým kořením a bobkovým listem. Podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Vše přendáme do pekáčku, ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k masu, podlijeme a pečeme ještě hodinu. Podle potřeby podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.
  • 2
    Upečené maso naporcujeme, omáčku přecedíme, nebo ji necháme nepřecezenou.
  • 3
    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.