Skopová kýta na divoko
140 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůHovězí lůj
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 4kusyPepř černý celý
- 2špetkySaturejka
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 5kusůJalovec
- 1kusKnedlík kynutý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 600gramůSkopová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
66 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso bez kosti prošpikujeme slaninou, v hrnci rozpustíme lůj a maso na něm zprudka opečeme. Maso na chvíli vyndáme a na horkém loji orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, cibuli a petržel. Vrátíme maso do hrnce, osolíme, opepříme, okořeníme saturejkou, kmínem, jalovcem, novým kořením a bobkovým listem. Podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Vše přendáme do pekáčku, ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k masu, podlijeme a pečeme ještě hodinu. Podle potřeby podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.
- 2Upečené maso naporcujeme, omáčku přecedíme, nebo ji necháme nepřecezenou.
- 3Podáváme s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.