Skopová kýta na zelenině
150 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 400gramůBrambory vařené
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 2špetkyMajoránka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 20gramůSolamyl
- 100gramůMrkev kořen
- 600gramůSkopová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso z kýty bez kosti osolíme, opepříme, posypeme saturejkou, majoránkou, na maso poklademe kolečka pikantní klobásy, zabalíme do role a převážeme provázkem.
- 2Maso vložíme do pekáčku, pomažeme máslem, podlijeme vodou, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pečeme hodinu. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu a pečeme další hodinu. Průběžně podléváme. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, omáčku zahustíme solamylem a propasírujeme přes sítko.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.