Skopová kýta na zelenině

150 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z kýty bez kosti osolíme, opepříme, posypeme saturejkou, majoránkou, na maso poklademe kolečka pikantní klobásy, zabalíme do role a převážeme provázkem.
  • 2
    Maso vložíme do pekáčku, pomažeme máslem, podlijeme vodou, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pečeme hodinu. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu a pečeme další hodinu. Průběžně podléváme. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, omáčku zahustíme solamylem a propasírujeme přes sítko.
  • 3
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.