Skopová kýta s fazolemi

90 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.