Skopová kýta s fazolemi
90 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová kýta
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kudrnka
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůFazole bílé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 50mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.