Skopová kýta selská

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso bez kosti rozkrojíme na 4 díly, v rozpáleném oleji na pánvi zprudka opečeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, krátce orestujeme, podlijeme vodou, ochutíme solí, kmínem, saturejkou a dusíme hodinu. Maso i se šťávou přendáme do pekáčku, přidáme lžíci másla s moukou, podle potřeby podlijeme a pečeme ještě hodinu. Minutu před koncem pečení vmícháme do šťávy lžíci marmelády, lžíci hořčice, promícháme a necháme prohřát.
  • 2
    Podáváme s bramborovým knedlíkem a porce masa na talíři posypeme kroužky čerstvé cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.