Skopová kýta selská
150 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkySaturejka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka polohrubá
- 1lžíceMarmeláda brusinková
- 1kusBramborový knedlík
- 1lžíceHořčice
- 600gramůSkopová kýta
- 10stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso bez kosti rozkrojíme na 4 díly, v rozpáleném oleji na pánvi zprudka opečeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, krátce orestujeme, podlijeme vodou, ochutíme solí, kmínem, saturejkou a dusíme hodinu. Maso i se šťávou přendáme do pekáčku, přidáme lžíci másla s moukou, podle potřeby podlijeme a pečeme ještě hodinu. Minutu před koncem pečení vmícháme do šťávy lžíci marmelády, lžíci hořčice, promícháme a necháme prohřát.
- 2Podáváme s bramborovým knedlíkem a porce masa na talíři posypeme kroužky čerstvé cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.