Skopová pečeně domácí
140 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 40gramůTuk
- 16kusůŠalotka
- 4kusyKarotka
- 60gramůSlanina vepřová
- 1000gramůSkopová kýta
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
48 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso odblaníme a zbavíme šlach. Upravíme je na plát a potřeme nádivkou z nasekané cibule, petrželky, soli, pepře, utřeného česneku a tymiánu. Plát zavineme a stáhneme provázkem.
- 2Maso potřeme solí a pepřem, na pekáči ze všech stran zprudka opečeme a v troubě pečeme do poloměkka.
- 3Přidáme celé očištěné šalotky, karotku a nudličky slaniny. Za občasného polévání maso dopečeme.
- 4Odstraníme provázek, maso nakrájíme na tenké plátky a obložíme zeleninou a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.