Skopová plec na česneku a pivu
55 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 3kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín drcený
- 2kusyBrambory
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
69 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 3V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, posypeme ji paprikou, přisypeme nakrájený česnek a vše promícháme a krátce osmažíme. Pak do hrnce přidáme nakrájené maso, osolíme ho, opepříme a okmínujeme, za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme pivo s trochou vody a maso vaříme do poloměkka. K směsi v hrnci nakonec vmícháme nastrouhané brambory, podle potřeby přilijeme vodu a přikryté dusíme, až je vše měkké. Pak směs dochutíme pepřem a solí, promícháme a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.