Skopová plec s kapustou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
52 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky.
  • 3
    Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem.
  • 4
    Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.