Skopová plec s kapustou
80 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 150gramůRýže loupaná
- 60gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaMajoránka
- 4kusyBrambory
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůSkopová plec
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
52 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso chvíli povaříme a nakrájíme na kostky.
- 2Očištěnou kapustu povaříme ve vývaru a rozdělíme ji na osminky.
- 3Do zapékací mísy položíme plátky slaniny, na ně vrstvu masa, vrstvu kapusty a vrstvu spařené rýže s nadrceným česnekem a majoránkou. Vrstvy opakujeme, nahoru položíme oloupané syrové brambory nakrájené na plátky. Zalijeme vývarem.
- 4Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením vše zalijeme kyselou smetanou a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.