Skopová polévka
80 min.
Ingredience
- 133gramůCeler bulvový
- 133gramůKapusta hlávková
- 0,7gramPepř černý celý
- 670gramůSkopové maso přední
- 20gramůSůl
- 0,7gramNové koření celé
- 0,3gramBobkový list
- 2litryVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 67gramůŽampiony čerstvé
- 13gramůPolévkové koření
- 0,3gramMajoránka
- 280gramůBrambory
- 33gramůCibule
- 20gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
538 mg
Postup přípravy
- 1Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a zvolna vaříme doměkka.
- 2Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky - 2 na 1 porci.
- 3Do procezeného vývaru vložíme širší nudle, nakrájenou mrkev, kapustu a celer, čtvrtky cibule, celý česnek, na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Vše dovaříme doměkka, ne však rozvaříme.
- 4Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, drcenou majoránku a krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.