Skopová polévka

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
538 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a zvolna vaříme doměkka.
  • 2
    Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky - 2 na 1 porci.
  • 3
    Do procezeného vývaru vložíme širší nudle, nakrájenou mrkev, kapustu a celer, čtvrtky cibule, celý česnek, na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Vše dovaříme doměkka, ne však rozvaříme.
  • 4
    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, drcenou majoránku a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.