Skopová polévka slovenská

180 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel, kedlubnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Do většího hrnce vložíme skopové maso i s kostí, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme 2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Z hladiny sebereme většinu tuku, do polévky přidáme zeleninu, ochutíme mletým muškátem, česnekem, dosolíme, dopepříme a dovaříme.
  • 3
    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.