Skopová polévka slovenská
180 min.
Ingredience
- 700gramůSkopové hrudí
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůKedlubna
- 80gramůPórek
- 100gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůRajčata
- 3gramyMuškátový květ
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 20gramůPetržel kudrnka
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel, kedlubnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 2Do většího hrnce vložíme skopové maso i s kostí, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme 2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Z hladiny sebereme většinu tuku, do polévky přidáme zeleninu, ochutíme mletým muškátem, česnekem, dosolíme, dopepříme a dovaříme.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.