Skopová vejce
60 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 100gramůJátra vepřová
- 50gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 20gramůŘeřicha
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyOkurky nakládané
- 2lžíceHořčice
- 4krajíceChléb konzumní
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
45 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso a játra nakrájíme nahrubo, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, řeřichu, vše umeleme na masovém strojku. Můžeme i dvakrát. Přimícháme mlékem navlhčenou strouhanku, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme koule velikosti vajec, které vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Trochu podlijeme vodou a pečeme 30 minut.
- 2Hotový pokrm nejlépe chutná s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. Můžeme však podávat i s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem. V tom případě pokrm na talíři ještě posypeme osmaženou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.