Skopové kari s květákem
45 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 3kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyKari koření
- 3lžičkyPaprika mletá pálivá
- 4lžíceJogurt bílý
- 2špetkySůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaGaram masala
- 1kilogramSkopové maso přední
- 100gramůMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
60 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Cibuli posekáme a osmahneme na rozehřátém másle.
- 2Přidáme koření a opražíme. Po několika minutách vložíme maso, vmícháme jogurt a ochutíme solí. Když je maso měkké, přidáme osolený květák a dusíme do měkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.