Skopové kari s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 500gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůMandle
- 2lžičkyOřechy burské pražené
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyMouka čočková
- 1kusFeferony
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
938 mg
Postup přípravy
- 1Maso a brambory nakrájíme na kostky. Česnek utřeme, nasekané mandle smícháme s burskými ořechy, pálivou paprikou, novým kořením, kmínem, česnekem a čočkovou moukou. Tuto směs osmahneme přibližně 5 minut na rozehřátém oleji.
- 2Maso osolíme a 5 minut podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme ke směsi koření i se šťávou, vmícháme brambory. Dále dusíme, když je maso téměř hotové, přidáme nadrobno pokrájenou feferonku, rozvařený kokos a šťávu z citronu. Dle chuti dosolíme, za stálého míchání osmahneme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.