Skopové maso dušené se špenátem
80 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová plec
- 600gramůBrambory
- 600gramůŠpenátový protlak mražený
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5stroužkůČesnek
- 20gramůJíška hotová světlá
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
39 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
632 mg
Postup přípravy
- 1Mao očistíme od blan a přebytečného loje a nakrájíme na kostky, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Podle potřeby doléváme vodu. Přisypeme brambory, rozmražený špenátový protlak, česnek, zakápneme citronovou šťávou, provaříme, zahustíme jíškou a dodusíme. Pokrm servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.