Skopové maso na karí

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu odležet v chladničce.
  • 2
    Potom maso opečeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájený, omytý pórek, na plátky nakrájený česnek a jemně nakrájenou cibuli.
  • 3
    Vše osmahneme a přidáme čili koření, kari koření a sterilovaný hrášek.
  • 4
    Zalijeme zálivkou z vína, cukru, soli, vývaru, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Promícháme a krátce podusíme.
  • 5
    Při podávání zdobíme každou porci omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.