Skopové maso na karí
40 min.
Ingredience
- 1500gramůSkopová kýta
- 240mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůSůl
- 200gramůPórek
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůGlutasol
- 15gramůPetržel - nať
- 30gramůKari koření
- 20gramůChilli koření mleté
- 200gramůCibule
- 50gramůČesnek
- 200gramůVejce slepičí
- 200gramůSolamyl
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu odležet v chladničce.
- 2Potom maso opečeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájený, omytý pórek, na plátky nakrájený česnek a jemně nakrájenou cibuli.
- 3Vše osmahneme a přidáme čili koření, kari koření a sterilovaný hrášek.
- 4Zalijeme zálivkou z vína, cukru, soli, vývaru, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Promícháme a krátce podusíme.
- 5Při podávání zdobíme každou porci omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.