Skopové maso na majoránce a tymiánu
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůSkopové maso přední
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 2kusyBobkový list
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžíceMajoránka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůJíška instantní
- 400gramůRýže dušená
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vcelku dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, celer, okořeníme bobkovým listem, špetkou tymiánu, povaříme 40 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, vložíme zpátky, přisypeme prolisovaný česnek, lžíci majoránky, ještě trochu tymiánu, omastíme kouskem másla a povaříme 20 minut. Tři minuty před koncem vaření zahustíme světlou jíškou.
- 2Podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.