Skopové maso s bramborami a cibulí
115 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1200gramůBrambory
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 900gramůSkopová plec
- 5gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na malé plátky, brambory na silnější plátky, bílou cibuli na kolečka.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme v jedné vrstvě plátky brambor, na ně kolečka cibule a nakonec plátky masa. Takto střídáme vrstvy, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou budou brambory. Zalijeme vývarem, okořeníme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou, osolíme a opepříme. Pekáč zakryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a pečeme 1 hodinu. Nyní sundáme poklop a pečeme odkryté ještě 1/2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.