Skopové maso s celerem a bramborem
120 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 100gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 60gramůSádlo škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůČesnek
- 10gramůMajoránka
- 400gramůBrambory
- 15gramůSůl
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme skopovou plec, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, očištěný celer a petržel. Přivedeme k varu a vaříme hodinu, poté vývar scedíme.
- 2Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přilijeme ji do vývaru, promícháme a povaříme.
- 4Maso nakrájíme na plátky, celer s petrželí na kostičky, vše vrátíme do vývaru, přidáme česnek, dosolíme a povaříme ještě 25 až 30 minut.
- 5Maso s omáčkou nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.