Skopové maso s celerem a bramborem

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme skopovou plec, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, očištěný celer a petržel. Přivedeme k varu a vaříme hodinu, poté vývar scedíme.
  • 2
    Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přilijeme ji do vývaru, promícháme a povaříme.
  • 4
    Maso nakrájíme na plátky, celer s petrželí na kostičky, vše vrátíme do vývaru, přidáme česnek, dosolíme a povaříme ještě 25 až 30 minut.
  • 5
    Maso s omáčkou nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.