Skopové maso s tuřínem
80 min.
Ingredience
- 10gramůLibeček
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyKmín drcený
- 600gramůTuřín
- 2špetkySaturejka
- 150mililitrůBešamel
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 600gramůSkopová plec
- 6stroužkůČesnek
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
55 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, zpěníme a přidáme kostky masa. Promícháme, trochu opečeme, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme očištěný a na kostičky nakrájený tuřín, ochutíme libečkem, saturejkou, zalijeme bešamelem a dusíme dalších 30 minut. Hustotu šťávy upravujeme podléváním vodou.
- 3Hotový pokrm podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.