Skopové maso v kapustě
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKapusta hlávková
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 15gramůPažitka
- 1lžičkaMajoránka
- 400gramůRýže dušená
- 600gramůSkopová plec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
46 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostky masa, zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme s masem. Podlijeme vodou a dusíme 40 minut. Nyní vsypeme do hrnce nahrubo nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, majoránku, dusíme dalších 20 minut. Podléváme podle potřeby.
- 2Hotový pokrm posypeme posekanou pažitkou a podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.