Skopové na houbách
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHouby čerstvé
- 2kusyRajčata
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 750gramůSkopová plec
- 2kusyČesnek
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSaturejka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přelijeme bílým vínem a odložíme do chladničky na 30 minut. V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme drobně pokrájenou cibuli, posypeme paprikou, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Maso s marinádou vlijeme na rajčata, přidáme nadrobno pokrájené žampiony nebo hřiby, saturejku a pokrájený česnek. Vše řádně promícháme, podlijeme 2 dl horké vody a dusíme při mírné teplotě minimálně 1 hodinu do doby, až bude maso měkké a bez vody.
- 2Skopové na houbách dochutíme solí a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.