Skopové na mátě
20 min.
Ingredience
- 280gramůSkopová krkovička
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 85gramůFazolové lusky zelené
- 230gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr moučkový
- 3lžíceMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Veškerý přebytečný tuk odstraníme a krkovici nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej a maso dohněda orestujeme. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 2Mezitím v pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelené fazolky rozkrojené napůl a za stálého míchání restujeme další cca 3 min.
- 3Poté přidáme špenát, plátky masa, ústřicovou a rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu, za stálého míchání vaříme cca 3-4 min.
- 4Hotové jídlo posypeme nakrájenou mátou, dochutíme kořením a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.