Skopové řízky obalované
65 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová kýta
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 150gramůOmáčka cikánská
- 1litrVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu vcelku vložíme do vroucí vody, přidáme celer, mrkev, petržel, okořeníme celým pepřem, osolíme a povaříme půl hodiny. Maso vyjmeme, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 2Smažené skopové řízky podáváme s pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.