Skopové řízky po indicku
50 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 800gramůSkopová kýta
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
514 mg
Cukr
728 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
- 2Připravené maso dáme marinovat do směsi utřeného česneku, všeho koření, octa a soli. Marinujeme asi 4 hodiny.
- 3Potom řízky namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme ve strouhance. Smažíme je na mírném ohni na oleji po obou stranách.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.