Skopové rizoto s feferonkami
55 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová plec
- 500gramůRýže loupaná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 4kusyFeferony
- 4lžíceJogurt bílý
- 50gramůMandle
- 4kusyKardamom
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKmín drcený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1396 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
81 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
- 2Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.
- 3Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.