Skopové s artyčoky
160 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová plec
- 40mililitrůOlej olivový
- 360gramůCibule
- 6gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůRajčata
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůBobkový list
- 6gramůRozmarýn čerstvý
- 500gramůArtyčoky
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
55 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso a cibuli pokrájíme na větší kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek, pokrájené rajče a bylinky. Směs uvedeme k varu.
- 2Artyčoky zbavíme stonků a tvrdých štětů, rozčtvrtíme a přidáme do směsi. Přiklopené dusíme 120 minut, dle potřeby doléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.