Skopové s pěti druhy koření
110 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1600gramůSkopová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 1,25šálkyProtlak rajčatový
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceSezam - semena
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
53 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu vykostíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme maso nad vysokým plamenem dohněda. Vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Do hrnce přidáme nakrájenou cibuli, strouhaný zázvor, rozmačkaný česnek a osmahneme cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Poté vmícháme maso, prášek pěti druhů koření, sójové omáčky, rajský protlak, vývar, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 75 minut.
- 3Po vyjmutí přidáme do hrnce papriku nakrájenou na kostičky, zakryjeme a vrátíme ještě na 15 minut do trouby.
- 4Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky, koriandrovými lístky a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.