Skopové vařené se zeleninou a kořením
140 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůSkopový hřbet
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, pepřem, majoránkou, 1 oloupanou cibulí, česnekem, očištěnou mrkví, celerem, petrželí a pórkem. Přidáme omyté skopové maso (nejlépe hřbet) a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
- 2Ze sádla, hladké mouky a oloupané, nastrouhané cibule připravíme jíšku.
- 3Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Jíšku povaříme s částí polévky a vzniklou šťávu propasírujeme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.