Skopový guláš s hráškem
120 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 80gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůHrášek mražený
- 80gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 400gramůRýže dušená
- 50gramůSádlo škvařené
- 40gramůProtlak rajčatový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
- 3V pánvi orestujeme na másle rozmražený hrášek se scezenou kukuřicí a přidáme do guláše, dochutíme česnekem. Povaříme ještě 20 minut a odstavíme.
- 4Guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.