Skopový guláš se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstFazolové lusky zelené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůBrambory
- 750gramůSkopová plec
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceZelenina kořenová
- 0,25kusKapusta hlávková
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
55 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na drobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni pokrájenou kořenovou zeleninu i cibuli.
- 2Očištěné a omyté maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osmahneme, osolíme a dusíme. Zpočátku dusíme ve vlastní šťávě, později mírně podléváme vývarem z kostí.
- 3Rozsekaný česnek, nakrájenou kapustu, fazolky a oloupané, omyté a na malé kostky rozkrájené brambory přidáme k poloměkkému masu.
- 4Podlijeme ještě trochou vývaru z kostí, dle potřeby přisolíme a dusíme, až zelenina a brambory změknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.