Skopový kebab vcelku
90 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso mleté
- 70gramůMouka čočková
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMáta
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Horké koření [39441]
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čočkovou mouku mírně opražíme na suché teflonové pánvi. Cibuli, česnek a feferony nasekáme na drobno. Všechny suroviny kromě másla důkladně promícháme s masem.
- 2Směs dáme do máslem vymazaného kastrolu, zakryjeme pokličkou a v rozehřáté troubě dusíme cca 60 minut. Poté pokličku sejmeme a ještě chvíli dopečeme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.