Skopový kotlík s bramborami a zeleninou
150 min.
Ingredience
- 400gramůSkopová plec
- 400gramůSkopová žebra
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyNové koření celé
- 4gramyBobkový list
- 70gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 50gramůPórek
- 50gramůKedlubna
- 50gramůKvěták
- 50gramůPaprika červená
- 80gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůBrambory
- 3gramyMajoránka
- 80gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme celé maso, žebra, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list a vaříme 1 hodinu. Přidáme do hrnce celou mrkev, celer, kousek pórku, kedlubny, květáku, papriky a vaříme 1/2 hodiny. Maso se zeleninou scedíme, vývar zatím dáme stranou. Maso pokrájíme na kostky, žebra obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu nadrobno, kuličky koření a bobkový list odstraníme. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme mouku, cibuli a usmažíme hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, metlou rozmícháme, přidáme česnek, brambory, vrátíme do hrnce maso se zeleninou a 20 minut povaříme. Nakonec ovoníme majoránkou a odstavíme.
- 3Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.