Skopový kotlík s bramborami a zeleninou

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme celé maso, žebra, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list a vaříme 1 hodinu. Přidáme do hrnce celou mrkev, celer, kousek pórku, kedlubny, květáku, papriky a vaříme 1/2 hodiny. Maso se zeleninou scedíme, vývar zatím dáme stranou. Maso pokrájíme na kostky, žebra obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu nadrobno, kuličky koření a bobkový list odstraníme. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme mouku, cibuli a usmažíme hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, metlou rozmícháme, přidáme česnek, brambory, vrátíme do hrnce maso se zeleninou a 20 minut povaříme. Nakonec ovoníme majoránkou a odstavíme.
  • 3
    Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.