Skordalia

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
75 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze staršího chleba odstraníme kůrky a středy rozlámeme na kousky. Chléb vložíme do misky, přelijeme vodou a 10-15 minut necháme máčet. Poté nadbytečnou tekutinu vymačkáme a chléb odložíme.
  • 2
    Neloupané mandle přelijeme horkou vodou, necháme asi 30 vteřin odstát a potom vodu slijeme. Spařené mandle oloupeme.
  • 3
    Nahrubo nakrájený česnek vložíme spolu s mandlemi do mixéru a rozmixujeme. Přidáme namočený chléb a mixujeme tak dlouho, dokud se přísady důkladně nepromíchají. Za stálého mixování přiléváme olivový olej a mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá pasta. Vmixujeme ocet a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Připravenou omáčku Skordalia uložíme v misce do lednice, kde vydrží až 4 dny. Před podáváním ji ozdobíme snítkami koriandru nebo petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.