Skotská bramborová polévka
70 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyBrambory
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer a pórek nakrájíme na tenké plátky a osmahneme v hrnci na polovině rozehřátého másla. Zalijeme vývarem (nebo vodou), osolíme a pod pokličkou zvolna vaříme 25-30 minut doměkka.
- 2V polovině doby vaření přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
- 3Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme v kastrůlku světlou jíšku, odstavíme z plotny a zalijeme za stálého míchání studeným mlékem. Za občasného zamíchání krátce povaříme, vlijeme do hrnce se zeleninou, promícháme a ještě chvíli povaříme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.