Sladká pečená krůta
225 min.
Ingredience
- 1kusKrůta
- 400gramůRýže loupaná
- 8decilitrůVoda pitná
- 60gramůRozinky tmavé
- 2lžíceMed včelí
- 20gramůCukr skořicový
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 100gramůHusí sádlo
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krůtu důkladně očistíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou. Celou dobře potřeme dohromady smíchaným pepřem, solí a prolisovaným česnekem. Krůtu přikryjeme a necháme na pracovní ploše 30 minut.
- 2Do kastrůlku dáme 2 lžíce sádla, zahřejeme, vsypeme rýži a 1 minutu osmažíme. Osolíme, zalijeme vroucí vodou, zamícháme a v horké vodě dovaříme přibližně 15 minut. Hotovou rýži necháme vychladnout.
- 3Studenou rýži vsypeme do větší misky. Sůl a vejce vyšleháme spolu s medem a vlijeme do rýže, přisypeme scezený hrášek, skořicový cukr, rozinky a všechny suroviny promícháme.
- 4Krůtu naplníme připravenou náplní, zašijeme, celou potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou. Položíme ji na pekáč a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Po dobu pečení krůtu poléváme omastkem a kropíme vodou.
- 5Dozlatova upečenou krůtu vytáhneme z trouby, necháme pár minut odpočinout. Dáme ji na velký, mělký a oválný talíř, ozdobíme a položíme před hosty na sváteční stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.