Sladká pečená krůta

225 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtu důkladně očistíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou. Celou dobře potřeme dohromady smíchaným pepřem, solí a prolisovaným česnekem. Krůtu přikryjeme a necháme na pracovní ploše 30 minut.
  • 2
    Do kastrůlku dáme 2 lžíce sádla, zahřejeme, vsypeme rýži a 1 minutu osmažíme. Osolíme, zalijeme vroucí vodou, zamícháme a v horké vodě dovaříme přibližně 15 minut. Hotovou rýži necháme vychladnout.
  • 3
    Studenou rýži vsypeme do větší misky. Sůl a vejce vyšleháme spolu s medem a vlijeme do rýže, přisypeme scezený hrášek, skořicový cukr, rozinky a všechny suroviny promícháme.
  • 4
    Krůtu naplníme připravenou náplní, zašijeme, celou potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou. Položíme ji na pekáč a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Po dobu pečení krůtu poléváme omastkem a kropíme vodou.
  • 5
    Dozlatova upečenou krůtu vytáhneme z trouby, necháme pár minut odpočinout. Dáme ji na velký, mělký a oválný talíř, ozdobíme a položíme před hosty na sváteční stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.