Sladká rýže Zarda
40 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr moučkový
- 400gramůRýže loupaná
- 1šálekMléko plnotučné
- 50gramůMandle plátky
- 4lžíceHrozinky
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 4kusyKardamom
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaŠafrán
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
20 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě do poloměkka a slijeme. Na másle ji potom několik minut pražíme se špetkou soli.
- 2Potom přidáme hřebíček, kardamom, skořici, šafrán, cukr, mléko a rýži dodusíme doměkka. Vmícháme rozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.