Sladké kořeněné jehněčí
190 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí koleno
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžíceKoriandr mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 4gramyŠafrán
- 1lžíceMed včelí
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyKdoule
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžícePyré rajčatové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji do hněda. Trvá to tak 10 minut.
- 2Mezitím na másle opečeme cibule. Až budou zlatavé, přidáme i utřený česnek. Přidáme i plátky citronové kůry a všechno koření. Po minutě přidáme i rajčatové pyré, med, vývar a citronovou šťávu. Jehněčí postavíme do pánve a kolem naskládáme kdoule, oloupané, zbavené semen a nakrájené na čtvrtiny. Dusíme 2 hodiny.
- 3Poté dáme do pekáčku a pečeme 30 minut na 160 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.