Sladkokyselé čínské kuře
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 225gramůKuřecí prsa
- 1kusAnanas
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceSolamyl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůSójové výhonky
- 2lžíceKečup
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžícePažitka
- 75mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.
- 2Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.
- 3Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.