Sladkokyselé sardinky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůOříšky piniové
- 12kusůSardinka obecná
- 1stroužekČesnek
- 2kusyBobkový list
- 2kusyChilli paprička
- 50gramůCukr třtinový
- 80mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSalát hlávkový
- 80mililitrůVíno červené
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Sardinky vykucháme, odřízneme hlavu, vyjmeme páteř a rozložíme naplocho. Obalíme v mouce, osolíme a opepříme. Ve velké litinové pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, při střední teplotě sardinky dozlatova a dokřupava opečeme, cca 7-10 minut. Necháme na papírové kuchyňské utěrce okapat.
- 2Na oleji při střední teplotě dosklovata opečeme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy, rozinky, piniová semínka a drcené chillí papričky. Vše dobře promícháme, přidáme cukr, ocet a červené víno a krátce povaříme.
- 3Tuto směs přelijeme přes sardinky a necháme v chladničce přikryté marinovat, dokud nevychladnou.
- 4Podáváme odleželé při pokojové teplotě a podáváme na listech salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.