Sladkokyselé sardinky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardinky vykucháme, odřízneme hlavu, vyjmeme páteř a rozložíme naplocho. Obalíme v mouce, osolíme a opepříme. Ve velké litinové pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, při střední teplotě sardinky dozlatova a dokřupava opečeme, cca 7-10 minut. Necháme na papírové kuchyňské utěrce okapat.
  • 2
    Na oleji při střední teplotě dosklovata opečeme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy, rozinky, piniová semínka a drcené chillí papričky. Vše dobře promícháme, přidáme cukr, ocet a červené víno a krátce povaříme.
  • 3
    Tuto směs přelijeme přes sardinky a necháme v chladničce přikryté marinovat, dokud nevychladnou.
  • 4
    Podáváme odleželé při pokojové teplotě a podáváme na listech salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.