Sladkokyselý rybí salát
35 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 230gramůPstruh
- 230gramůTreska aljašská
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 8kusůCibulka jarní
- 120gramůAnanas
- 1kusPaprika červená
- 1hrstPotočnice
- 1kusCitronová tráva
- 2kusyKafirové listy
- 0,5hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ryby opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a přelijeme vodou. Stéblo citronely rozpůlíme, jemně naklepeme tupou stranou nože a s limetkovými listy položíme na rybí maso. Chilli papričku propícháme vidličkou, přidáme na pánev. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme 8 minut. Uvařené necháme vychladnout.
- 2Maso vyjmeme, kůži stáhneme, rozebereme na kousky a odstraníme kosti. V misce smícháme s drobně nakrájenými cibulkami, na kostky nakrájeným ananasem a na kostičky nakrájenou paprikou.
- 3Na talíře rozložíme potočnici, upravíme směs s rybím masem a odložíme.
- 4Všechny suroviny na zálivku smícháme a zálivkou pokapeme směs s rybím masem. Salát ozdobíme pažitkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.