Slané kuře na česneku
240 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 2kusyČesnek
- 2kilogramyKuře
- 125mililitrůOlej olivový
- 1kusPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 3kusyPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 1kusPetržel - nať
- 1baleníSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
72 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sešijeme dutinu kuřete, do alobalu nasypeme sůl a zabalíme do něj kuře, osolené ze všech stran. Tak ho pečeme asi hodinu a tři čtvrtě. Mezitím rozebereme česnek na neoloupené stroužky. Do kastrolu dáme čtvrtiny cibule, česnek, olej, sůl a pepř, směs povaříme na mírném ohni asi hodinu. Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do zapékací mísy spolu s čtvrtinami paprik, nasekanou chilli papričkou a pokapeme je olejem. Pečeme čtyřicet pět minut.
- 2Česnek pak vymačkáme. Cibuli, česnek a šťávu rozmixujeme, pak směs vrátíme do kastrolu.
- 3Pokrm podáváme okamžitě, před tím kuře očistíme od soli a zbavíme nitě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.