Slanečci v hořčičné omáčce

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva větší slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyjmeme vnitřnosti, odřízneme hlavy, slanečky omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do mísy. Zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené 10 - 12 hodin. Druhý den slanečky vyjmeme z vody, osušíme, stáhneme z kůže a důkladně vykostíme. Poté je nakrájíme na proužky a dáme do skleněné láhve. V hrnečku rozmícháme vodu s octem, pokrájené slanečky zalijeme. Promícháme, sklenici uzavřeme a slanečky marinujeme 5 - 6 hodin.
  • 2
    Připravíme hořčičnou omáčku: v rendlíku smícháme práškovou hořčici s cukrem, solí a pepřem. Za stálého míchání přikapáváme olivový olej, směs vyšleháme metličkou do hladka, nesmí v ní být žádné hrudky.
  • 3
    V rendlíku ve 3 dl vody uvaříme vejce natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Sladkokyselé okurky jemně nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Do hořčičné omáčky přimícháme nastrouhané okurky.
  • 4
    Slanečkové řezy slijeme z marinády, promícháme s hořčičnou omáčkou, nadrobno krájenými vajíčky, pažitkou a necháme v chladničce ještě 30 minut. Rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.