Slaninové knedlíky s česnekem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1487 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
79 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme na pánvi. Škvarky vybereme, tuk slijeme a škvarky vrátíme do pánve. Přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a česnek a vše osmahneme.
- 2Tmavý chléb nakrájíme na kostky a v míse smícháme se škvarkovou směsí, vejci a nasekanou petrželkou. Přisypeme mouku, osolíme (půl dávky soli) a opepříme. Dobře propracujeme.
- 3Z těsta vytvarujeme 4-6 knedlíků, vložíme je do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.