Slaný cibulový koláč

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
49 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce prosátou mouku rukou promícháme spolu s Herou a solí. Přidáme vlažnou vodu a těsto hněteme tak dlouho, až se nám přestane lepit na prsty. Těsto necháme na teplém místě odpočinou 15 minut.
  • 2
    Příprava náplně: Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme 70 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vložíme drobně nakrájený česnek, zamícháme, posypeme moukou, chvilku smažíme. Nakonec posypeme mletou paprikou a zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku. Cibulovou smě necháme vychladnout a vmícháme do ní žloutky.
  • 3
    Odpočaté těsto na moukou vysypaném vále rozválíme na 4 milimetry silný plát o velikost pečící formy. Formu vymažeme zbylým máslem a připravené těsto položíme do formy. Těsto rovnoměrně potřeme připravenou náplní.
  • 4
    Posypeme nasekanou petrželovou natí a vložíme na 30 minut do předehřáté trouby péct. Upečený koláč po vytáhnutí z trouby necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.