Slaný cibulový koláč
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 130gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Těsto
- 200gramůHera
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
49 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce prosátou mouku rukou promícháme spolu s Herou a solí. Přidáme vlažnou vodu a těsto hněteme tak dlouho, až se nám přestane lepit na prsty. Těsto necháme na teplém místě odpočinou 15 minut.
- 2Příprava náplně: Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme 70 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vložíme drobně nakrájený česnek, zamícháme, posypeme moukou, chvilku smažíme. Nakonec posypeme mletou paprikou a zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku. Cibulovou smě necháme vychladnout a vmícháme do ní žloutky.
- 3Odpočaté těsto na moukou vysypaném vále rozválíme na 4 milimetry silný plát o velikost pečící formy. Formu vymažeme zbylým máslem a připravené těsto položíme do formy. Těsto rovnoměrně potřeme připravenou náplní.
- 4Posypeme nasekanou petrželovou natí a vložíme na 30 minut do předehřáté trouby péct. Upečený koláč po vytáhnutí z trouby necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.