Slaný koláč s tuňákem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 180gramůTuňák v oleji
- 50gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy, rozšťoucháme, posypeme moukou, přidáme máslo a vypracujeme těsto. Plech vysteleme papírem na pečení, položíme na něj těsto z brambor, rozetřeme po celém plechu a dáme péct. Pečeme 20 minut a ihned plech vyjmeme z trouby.
- 2Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku a kukuřici. Zprudka restujeme 4 minuty a nasypeme na upečenou bramborovou kaši. Vršek poházíme kousky tuňáka z konzervy.
- 3V mléce rozšleháme vejce, přisypeme sekaný kopr, osolíme a opepříme. Touto směsí celý koláč rovnoměrně polijeme, posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu zapéct. Pečeme při vysoké teplotě 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.