Slaný koláč s tuňákem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy, rozšťoucháme, posypeme moukou, přidáme máslo a vypracujeme těsto. Plech vysteleme papírem na pečení, položíme na něj těsto z brambor, rozetřeme po celém plechu a dáme péct. Pečeme 20 minut a ihned plech vyjmeme z trouby.
  • 2
    Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku a kukuřici. Zprudka restujeme 4 minuty a nasypeme na upečenou bramborovou kaši. Vršek poházíme kousky tuňáka z konzervy.
  • 3
    V mléce rozšleháme vejce, přisypeme sekaný kopr, osolíme a opepříme. Touto směsí celý koláč rovnoměrně polijeme, posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu zapéct. Pečeme při vysoké teplotě 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.