Slaný závin s mletým masem a kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- Masová směs
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10,5lžičekMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- Na potření těsta a posypání válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- Ostatní ingredience
- 250gramůZelí kysané
- 1lžíceCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžíceKmín celý
- 1lžíceSezam - semena
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do mísy dáme mleté libové vepřové maso (plecko nebo krkovici). Očištěné 2 cibule pokrájíme nadrobno. 1 cibuli a prolisované 3 stroužky česneku přidáme k masu. Dochutíme ho solí, pepřem, majoránkou a přidáme ještě celé vejce. Masovou směs důkladně promícháme. Kysané zelí (podle kyselosti případně propláchnuté) necháme ze šťávy odkapat, v misce zelí dochutíme cukrem, pepřem a promícháme.
- 2Listové těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 2 kusy. Z každého vyválíme plát ve tvaru obdélníku. Každý plát posypeme strouhankou, potřeme připraveným masem, na maso poklademe tenkou vrstvu zbylé pokrájené cibule a zelí. Okraje závinu přehneme dovnitř min. 3-4 cm. Pak těsto zavineme, opatrně oba záviny dáme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme jeden závin sezamovými semínky, druhý kmínem a plech dáme do středu trouby.
- 3Záviny pečeme pomalu, asi 30 minut. Po 15-20 minutách záviny překryjeme pečícím papírem, aby se povrch nepřipálil a pečeme dozlatova, až zlatohněda, přibližně dalších 10 minut.
- 4Hotové záviny nakrájíme na porce, podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.