Slaný závin ze zeleniny
60 min.
Ingredience
- 250gramůTažené těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠunka dušená
- 60gramůCeler řapíkatý
- 120gramůMrkev kořen
- 100gramůBrokolice
- 80gramůCuketa
- 60gramůŠalotka
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1kusBujón zeleninový
- 30mililitrůOlej olivový
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek a šalotku zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme.
- 2Olej rozpálíme, přidáme zeleninu, česnek s šalotku, necháme krátce orestovat. Odstavíme z plotny dřív, než zelenina pustí šťávu. Vmícháme rozdrobený bujón a hladkou mouku, opepříme a posypeme tymiánem. Necháme zapéct při 180°C 10 minut, poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 3První plát těsta rozprostřeme na čistou utěrku, potřeme máslem a překryjeme dalším plátem. Postup opakujeme do spotřebování všech plátů. Navrch dáme šunku, zeleninu a závin pečlivě srolujeme, okraje dobře založíme.
- 4Závin přendáme na papírem vyložený plech, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct při 180°C 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.