Slaný závin ze zeleniny

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek a šalotku zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme zeleninu, česnek s šalotku, necháme krátce orestovat. Odstavíme z plotny dřív, než zelenina pustí šťávu. Vmícháme rozdrobený bujón a hladkou mouku, opepříme a posypeme tymiánem. Necháme zapéct při 180°C 10 minut, poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 3
    První plát těsta rozprostřeme na čistou utěrku, potřeme máslem a překryjeme dalším plátem. Postup opakujeme do spotřebování všech plátů. Navrch dáme šunku, zeleninu a závin pečlivě srolujeme, okraje dobře založíme.
  • 4
    Závin přendáme na papírem vyložený plech, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct při 180°C 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.