Slávky na pivu a česneku
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kilogramyMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
156 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.
- 2Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.
- 3Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.
- 4Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.