Slávky na pivu a česneku

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
156 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.
  • 2
    Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.
  • 3
    Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.
  • 4
    Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.