Slávky po portugalsku
75 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 80gramůŠalotka
- 4gramyPetržel - nať
- 150mililitrůOlej olivový
- 450mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 6gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 2gramyPepř černý mletý
- 3špetkyKoriandr čerstvý
- 1kusCitrony
- 2kilogramyMušle slávky
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření.
- 2Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut.
- 3Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce.
- 4Omáčku povaříme 10 minut.
- 5Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.