Slávky po portugalsku

75 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření.
  • 2
    Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut.
  • 3
    Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce.
  • 4
    Omáčku povaříme 10 minut.
  • 5
    Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.